img

Zoekmachine Optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie (SEO) is het verhogen van het aantal gratis relevante bezoekers door hogere organische posities te behalen in zoekmachines.
 • Behaal topposities in de zoekmachine op zoektermen waar jouw doelgroep naar zoekt;
 • Ga de strijd aan met je concurrenten door een ijzersterke zoekmachine optimalisatie strategie.
Icon
SEO Strategie
Op basis van jouw huidige situatie, middelen en doelstellingen ontwikkelen wij een passende strategie om je doelgroep te bereiken.
Icon
SEO Audit
Tijdens een SEO audit keren we je website binnenstebuiten en onderzoeken op welke vlakken jij je website kunt optimaliseren om meer bezoekers uit Google te halen.
Icon
Consultancy
Wanneer je niet over de juiste mensen of kennis beschikt adviseren en begeleiden wij je om je website beter vindbaar te maken in de zoekmachine
Icon
Website Migraties
Als je een nieuwe website aan het bouwen bent loop je risico om te dalen in organische bezoekersaantallen. We helpen je graag de juiste keuzes te maken om dit te voorkomen.

Haal meer omzet uit je website

Onze specialisten helpen je graag verder met het realiseren van jouw doelstellingen.

Bas Kloet

Sr. SEO Specialist | Huismus

Bas, niet te verwarren met Bassie de clown, is zoekmachine optimalisatie specialist bij Epurple. Hij kent Google op zijn duimpje en adviseert klanten dagelijks over het verhogen van hun organische posities, het verbeteren van de gebruikerservaring en het aantrekken van de juiste bezoekers.

Bas kan niet ophouden over nieuwe voorvleugels en bandenstrategieën in de Formule 1. Hij kan in zijn vrije tijd ook best aardige plaatjes schieten en verslindt flink wat series op Netflix.

Bas in zoekwoorden:

“ Zoekmachine optimalisatie, Klantreizen, Zoektermen, Conversie, Google Analytics, Google Tag Manager, Google Mijn Bedrijf, Fotografie, Reddit, Spotify.”

Gratis website scan aanvragen

Ontvang direct een SEO analyse met verbeterpunten om jouw website te optimaliseren!
animationanimationanimation

Wat is Zoekmachine Optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie (SEO) is het optimaliseren van je website op basis van de richtlijnen van Google. Bij SEO zijn zowel de inhoud van de website (SEO Copywriting), de technische basis (Website performance) van de website en in de interne/externe linkstructuur belangrijke aspecten. Door deze aspecten te optimaliseren komt je website hoger in de zoekresultaten en komen er meer mensen op jouw website. Dit vergroot de kans op een conversie (aankoop, inschrijving, offerteaanvraag etc).

Om dit te bereiken moet de zoekrobot van een zoekmachine in detail kunnen vaststellen waar je website precies over gaat. Zoekmachine optimalisatie wordt ook wel SEO genoemd. Van alle zoekmachines is Google de meest gebruikte zoekmachine in Nederland. Om te zorgen dat je voldoet aan alle richtlijnen van Google zijn er meer dan 200 factoren die meespelen in de ranking van zoekresultaten in zoekmachines. Daarbij wordt het steeds belangrijker om je specifiek te richten op het bieden van een uitstekende gebruikerservaring.

Hoger in Google 2020

Onze Zoekmachine Optimalisatie werkwijze

Voor we aan de slag gaan met het optimaliseren van je website starten we altijd met een vrijblijvende kennismaking. Hier brengen we jouw wensen zo duidelijk mogelijk in kaart. Op basis hiervan formuleren wij een gezamenlijke doelstelling waarop we de zoekmachine optimalisatie campagnes gaan inrichten. Om je een beter beeld te geven van de werkwijze die wij hanteren hebben we ons zoekmachine optimalisatie stappenplan voor je uitgewerkt:

Onderzoek naar jouw doelgroep en de fasen in de klantreis
We starten het stappenplan met een onderzoek. Zo kijken we hoe jouw voornaamste doelgroepen er uit zien, wat ze kenmerkt en hoe we deze het beste kunnen bereiken. Daarnaast bekijken we de verschillende fasen van de klantreis die jouw doelgroep doorloopt. Zo weten we precies op welke momenten we kunnen inspelen.
Zoekwoordonderzoek
Vervolgens onderzoeken we op welke zoektermen je doelgroep, in de verschillende fasen van het aankoopproces, zoeken in de verschillende zoekmachines. Het zoekwoordonderzoek dient ook als 0-meting van jouw organische vindbaarheid. We brengen de termen waar je al wel op gevonden wordt namelijk ook in kaart. Zo weet je precies hoe je website er op dit moment voor staat.
SEO Audit
De SEO audit die we uitvoeren moet je eigenlijk zien als de APK keuring van je website. We analyseren je website op meer dan 60 onderdelen die belangrijk zijn voor de vindbaarheid in Google. Op basis van deze keuring stellen we een helder advies voor je op. Zo heb jij kant-en-klare adviespunten waar je direct mee aan de slag kunt.
Strategie en Doelstellingen
Als alle onderzoeken en analyses eenmaal zijn afgerond kunnen we verder. Vanuit onze rol als seo expert stellen wij een heldere en persoonlijke strategie voor je op. Zo weten we allebei waar we naartoe gaan werken. In overleg stemmen we doelstellingen af waar we gedurende de samenwerking op kunnen sturen.
Landingspagina's optimaliseren
Op de korte termijn richt de strategie zich vaak op het optimaliseren van de landingspagina's van je website. Hierbij richten wij ons op het verbeteren van de vindbaarheid, conversies en doorklikratio's vanuit de zoekmachine.
Content genereren
Zodra de huidige pagina's van je website geoptimaliseerd zijn kunnen we aan de slag met het uitbreiden van de website door middel van het genereren van nieuwe content. Dit doen we geheel op basis van het zoekwoordonderzoek en de strategie die we voor je opgesteld hebben. Wij kunnen het schrijven van teksten voor je oppakken, maar we kunnen je hier ook in begeleiden als het liever zelf doet.
Autoriteit verhogen
Op de lange termijn focussen wij ons op het uitbreiden van de autoriteit van je website. Dit doen we door middel van linkbuilding. Door zoveel mogelijke relevante en kwalitatieve backlinks te genereren krijgt jouw website in de ogen van Google steeds meer autoriteit. Dit heeft een zeer positief effect op de prestaties van je website.
Evalueren & bijsturen
Wij doen er alles aan om jou zo goed mogelijk van dienst te zijn. Daarom rapporteren we maandelijks onze werkzaamheden en de behaalde resultaten. We richten standaard een persoonlijk dashboard voor je in dat je realtime kunt inzien. In overleg is het uiteraard mogelijk om tussentijds bij te sturen als het resultaat niet naar wens is.

De voordelen van Zoekmachine Optimalisatie

Het optimaliseren van je website op verschillende vlakken en daarmee voldoen aan de richtlijnen van Google levert je natuurlijk een aantal voordelen op. Zoekmachine Optimalisatie zorgt er dan ook voor dat je:

 • Op hogere posities in Google rankt;
 • Beter vindbaar bent op relevante termen;
 • Minder geld kwijt bent aan advertenties in de zoekmachine;
 • Een gebruiksvriendelijke website hebt.

Wil je meer weten over de voordelen van Zoekmachine Optimalisatie of wil je weten hoe lang het duurt voor je jouw investering terug hebt verdiend? Neem dan gerust contact op met Bas Kloet. Hij helpt je graag op weg in de wereld van Zoekmachine Optimalisatie. Bel Bas direct: 030 227 05 94.

Zoekmachine Optimalisatie uitbesteden?

Google’s algoritme beoordeelt websites op wel meer dan 200 verschillende factoren. Op basis van die ranking factoren rangschikt Google ook jouw website binnen de zoekresultaten. Veel ondernemers hebben geen tijd om hier veel aandacht aan te besteden. Geldt dat ook voor jou? Denk dan eens aan het uitbesteden van je zoekmachine optimalisatie werkzaamheden aan een professioneel zoekmachine optimalisatie bureau zoals Epurple!

Ongeacht het soort product of dienst dat je verkoopt via je website, is zoekmachine optimalisatie onmisbaar geworden in het behalen van online resultaat. Daarom geloven wij in een gepersonaliseerde zoekmachine optimalisatie strategie. Zo blij jij altijd voorop lopen in de online concurrentiestrijd!

Wat onze klanten zeggen

"Ervoor zorgen dat ons bedrijf minimaal op de eerste pagina van Google's zoekresultaten staat, is de allerbeste marketinginvestering die wij ooit hebben gedaan"
Hans van de Ven
Hans van de Ven
Algemeen Directeur Please

De Zoekmachine Optimalisatie van je website uitbesteden?

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Neem direct contact op!

We nemen binnen 24 uur contact op om een afspraak in te plannen.

Nieuwsgierig? Lees de gerelateerde blogartikelen!

Onze SEO Trainingen:

SEO Training
SEO Training
 • Datum: Op aanvraag
 • Tijd: 13:00 - 17:00
 • Locatie: Edisonbaan 14C Nieuwegein
 • Certificaat: Ja
 • Maximaal 10 plekken

499

Schrijf je snel in!

Gegeven door een expert

SEO Training: Expert
SEO Training: Expert
 • Datum: Op aanvraag
 • Tijd: 13:00 - 17:00
 • Locatie: Edisonbaan 14C Nieuwegein
 • Certificaat: Ja
 • Maximaal 10 plekken

499

Schrijf je snel in!

Bekijk ook onze andere SEO diensten:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!