HomeZoekmachine optimalisatie


Artikelen binnen de categorie:

Zoekmachine optimalisatie

Storytelling

Storytelling

Ooit was er eens een content marketeer. Hij was 22 jaar oud en zijn naam was Kristian. Kristian vond het altijd heerlijk om te schrijven, tot hij op een dag opeens geen inspiratie meer had. Hoe hard hij het ook probeerde, hij kreeg geen zinnig woord meer op papier. Op een dag pakte hij zijn laptop en zocht naar nieuwe invalshoeken om vanuit te schrijven. Het internet vertelde hem toen het geheim van storytelling. Nadat Kristian hier urenlang over gelezen had, was hij weer helemaal klaar om de beste teksten te schrijven. Hoe dat komt? Vanwege de magie van het vertellen van verhalen; Storytelling.

seo en linkbuilding

SEO en Linkbuilding

SEO en linkbuilding gaan al jarenlang hand in hand. Het is nog niet heel lang geleden dat linkbuilding vrijwel de enige manier was (buiten het hebben van een website) om een toppositie te veroveren in een sterk concurrerende top 10. Ook al zakt linkbuilding in populariteit binnen de hedendaagse SEO werkzaamheden (en terecht), het is niet verstandig om dit onderdeel volledig ‘links’ te laten liggen.  Om dit duidelijk te maken helderen we eerst op waar linkbuilding nu vandaan komt.

Hoger in Google in 4 stappen

Hoger in Google in 4 eenvoudige stappen

Elk jaar verzint de zoekmachine Google wel weer wat nieuws om het algoritme te verbeteren. Sommige aanpassingen zijn permanent, en andere worden weer teruggedraaid. Uiteindelijk heeft Google (en andere zoekmachines ook uiteraard) maar één doel: de gebruiksvriendelijkheid vergroten (waardoor ze dan ook hun 2e doel behalen: winst maken). Ze doen dit door enorme hoeveelheden data te analyseren en op basis daarvan in het hoofd van de bezoeker te kruipen om te achterhalen waar de bezoeker nu echt naar op zoek is.

Het makkelijkste voorbeeld is natuurlijk: Je zoekt op “Ford leasen” en je krijgt Audi als resultaat. Gelukkig is de tijd voorbij dat dit (door een partij als Audi b.v.) te realiseren is om de organische zoekresultaten zo te manipuleren dat ze hun merk tonen wanneer mensen zoeken op b.v. Ford. Echter wordt het een stuk lastiger als een zoekopdracht het volgende is: “Hoe kom ik van mijn kniepijn af?”. Wie staan er bovenaan en wie niet? In dit artikel worden er 4 tips gegeven die impact hebben op jouw positie in Google. Lees snel verder!

Best practices

Product uitverkocht of niet meer leverbaar? Best Practices

Als je een webshop hebt zal het vast wel eens voorkomen dat producten niet meer op voorraad zijn. Wat doe je als producten tijdelijk niet meer leverbaar zijn of als ze definitief niet meer leverbaar zijn? Welk effect heeft dit op je verkopen en de vindbaarheid van je producten in de zoekmachine? In dit artikel lees je de best practices zodat je de juiste keuze maakt!

kennisbank bas filter

Filters: Canonical, Noindex, AJAX of Robots.txt?

Pagina’s waarop je kunt filteren is een onderdeel waar je met een enigszins grote website al snel mee te maken krijgt. Vooral wanneer je op een webshop veel producten aanbiedt is het voor bezoekers handig wanneer je producten kunt filteren. Er zijn verschillende manieren om je categoriepagina’s te filteren, maar welke pas je toe? En welk effect heeft dit op je rankings in Google? In dit artikel lees je de best practices zodat jij de beste keuze kunt maken. Lees dan snel verder!

wat is seo

Website migratie

Tips voor een succesvolle website migratie

Ben je van plan om je website eens goed onderhanden te nemen of krijg je een nieuw domein of nieuwe URL-structuur? Dan is het erg belangrijk om het proces van de website migratie goed in te richten. Vaak gaat het bouwen van een nieuwe website namelijk gepaard met een aantal specifieke problemen. Benieuwd naar de tips die wij voor jou hebben op het gebied van website migratie? Lees dan snel verder!

wat is seo

Nieuwe website lanceren

Hoe lanceer je een nieuwe website zonder posities en bezoekers te verliezen?

Een nieuwe website lanceren, een nieuw domein of een nieuwe URL structuur van je website heeft vaak een tijdelijke of blijvende dip in de rankings van jouw website als gevolg. Benieuwd naar de vijf stappen die een mogelijke dip in verkeer naar jouw nieuwe website kunnen minimaliseren? Lees dan snel verder!

Lokale zoekmachine optimalisatie

Gebroken linkbuilding

Gebroken linkbuilding

Google geeft aan dat er een toegevoegde waarde is aan het omleiden van gebroken links. Gebroken linkbuilding is de mogelijkheid om 404 error pagina’s te leiden naar een link die verwijst naar een van jouw pagina’s. Wat zijn de mogelijkheden van gebroken linkbuilding en hoe kan jij dat toepassen voor jouw website?

Lokale zoekmachine optimalisatie

Google Instant Search

 Google stopt met Instant Search

Google stopt met Instant Search. Instant Search, waarmee je tijdens het typen in Google’s zoekbalk direct al zoekresultaten te zien krijgt en waarmee er wereldwijd 3,5 miljard seconde per dag zou kunnen worden bespaard , stopt na 7 jaar met bestaan. Wat is hiervan de achterliggende reden?

wat is seo

Het schrijven van SEO teksten

Het schrijven van SEO teksten

Het schrijven van SEO teksten is een belangrijk onderdeel geworden van online marketing. Veel bedrijven en websites zijn aan de slag gegaan met het plaatsen van artikelen en of whitepapers. Het schrijven van deze SEO teksten kan je helpen bij het ranken in Google. Er moet dan wel met een aantal factoren rekening gehouden worden tijdens het schrijven van de content. Waar moet je nou op letten bij het schrijven?

wat is seo

Lokale SEO

Lokale SEO

Een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie is lokale SEO. Het is voor Google belangrijk om zo relevant mogelijke zoekresultaten aan te bieden aan haar gebruikers. Op deze manier verhogen zij het gebruikersgemak. Dit leidt weer tot klant/ gebruikers loyaliteit. Het aanbieden van lokale zoekresultaten is een vorm waarop Google zo relevant mogelijk wil zijn. Lokale SEO zorgt ervoor dat jouw site beter gevonden wordt op zoekopdrachten met een relevante locatie. Wat dit precies inhoudt en hoe je dit het beste kan toepassen lees je in het volgende artikel:

Lokale zoekmachine optimalisatie

Hoe kom ik hoger in Google? 10 SEO Tips

Hoe kom ik hoger in Google? 10 SEO Tips

Dit artikel geeft je 10 SEO tips welke jij direct kan inzetten. Zoekmachines zijn een enorm belangrijk onderdeel van online marketing. Een website die online slecht gevonden wordt zal een stuk minder bezoekers binnen halen dan een website die goed gevonden wordt op veel relevante zoektermen. Vraag jij je af hoe je hoger kan scoren in Google? Pas dan deze tien zoekmachine optimalisatie tips toe!

wat is seo

Google Rankbrain en artificial intelligence

Hummingbird

Google Rankbrain is een onderdeel van het complete algoritme dat de zoekmachine gebruikt. Google maakt gebruik van een algoritme om zoekopdrachten te begrijpen en hier de juiste resultaten bij te vinden. Het complete algoritme dat Google gebruikt is enorm en maakt naar eigen zeggen gebruik van meer dan 200 factoren. Tot 2013 had het complete algoritme geen eigen naam. Na een complete vernieuwing heeft deze de naam “Hummingbird” gekregen. Er is voor deze naam gekozen omdat dit nieuwe algoritme snel en precies zou zijn. Onder deze 200 factoren zitten onder andere verschillende algoritmes.

wat is seo

Toename van gesproken zoekopdrachten

Voice search – gesproken zoekopdrachten

Voice search gaat de manier waarop we zoekopdrachten indienen veranderen. Er is een toename in gesproken zoekopdrachten. Dit heeft effect op de zoektermen en de manier waarop de zoekopdracht gebouwd is. Steeds meer mensen spreken namelijk de zoekopdracht in via mobiele apparaten of zelfs desktops. Dit doen zij in plaats van het traditionele typen. Deze trend is voornamelijk te zien onder jongeren. In 2016 lag het percentage van de gesproken opdrachten ongeveer op 20%. Naar verwachting moet dit in 2020 ergens liggen bij maar liefst 50%!

wat is seo

Mobile first index Google – wat betekent dit voor jou?

Google gaat van desktop first naar mobile first index

Een belangrijke update is dat Google in 2017 niet meer met een desktop first index gaat werken maar met een mobile first index. De zoekmachine heeft in het verleden altijd de desktop de hoogste  prioriteit gegeven. Dit wilt Google omgaan draaien naar aanleiding van het stijgende gebruik van de smartphone. In dit geval wordt de ranking van de mobile pagina’s op verschillende manieren leidend. Dit heeft impact op de mate waarin je scoort in de zoekresultaten.

Lokale zoekmachine optimalisatie

Hoe kom je hoger in de google zoekmachine?

Een hogere positie in de organische zoekresultaten van Google behalen

Hoger in de Google zoekresultaten komen: dat is iets wat alle webmasters willen. Steeds meer websites willen beter gevonden worden in Google. De concurrentie wordt hierdoor dus ook steeds groter. Hier volgen een paar handige tips om je site direct te optimaliseren en hoger in Google te staan!

Lokale zoekmachine optimalisatie

Backlinks verkrijgen

Backlinks vergaren

Je wilt graag hoger in Google komen maar je weet niet waar je moet beginnen? Heb je al een killer content geschreven en is jouw pagina helemaal geoptimaliseerd? Begin dan eens met backlinks! Backlinks zijn links die verwijzen naar jouw pagina, maar die op andere websites staan. Deze backlinks zijn belangrijk voor de positie van je website in Google. Dit heeft allemaal te maken met Google ’s Algoritme.

Lokale zoekmachine optimalisatie

Google introduceert Reviews van Internet

Naast de Google recensies, de recent toegevoegde best of-lijsten en de critic reviews, is het sinds 7 september 2016 mogelijk om ook reviews van lokale bedrijven te bekijken die op sites van derde partijen staan. Deze nieuwe aanpassing wordt Reviews from the Web (Reviews van internet)  genoemd.

Lokale zoekmachine optimalisatie

Zoekwoorden onderzoek in 4 stappen

Zoekwoorden onderzoek  is essentieel voor SEO optimalisaties. Maar wat is een zoekwoorden onderzoek precies? Waar moet rekening mee worden gehouden en hoe wordt een zoekwoordonderzoek uitgevoerd?

Lokale zoekmachine optimalisatie

Alt tag

Een Alt tag is een omschrijvende tag die mee kunt geven aan onder andere afbeeldingen. Zoekmachines zoals Google beoordelen jouw website onder andere op alt tags (van afbeeldingen) en op deze manier kunnen ze een rol spelen bij het goed vindbaar maken van jouw website. Relevante alt tags kunnen bijvoorbeeld de titel van de afbeelding zelf zijn of de titel van het bijbehorende product. Vul deze dus altijd in.