HomeSocial Media Marketing


Artikelen binnen de categorie:

Social Media Marketing

Facebook pixel

De Facebook Pixel: Wat is het en hoe gebruik je het?

De Facebook Pixel. Als ervaren social media gebruiker heb je het fenomeen Facebook Pixel vast weleens voorbij horen of zien komen in de vorm van bijvoorbeeld een “remarketing” advertentie. Je hebt een vakantie bekeken en direct word je achtervolgd door advertenties met alle bestemmingen in heel Europa. Hoe doen adverteerders dit? En hoe kan ik de Facebook Pixel inzetten voor mijn bedrijf?

In dit artikel neem ik je mee in de wereld van het fantastische stukje tracking techniek waarmee er een nieuwe wereld voor je open gaat!

mapped moments

Relevant en succesvol inhaken met mapped moments

Vind je het lastig om actief te blijven op social media en weet je niet altijd goed wat je kunt plaatsen?  Dan zou je kunnen beginnen met inhaken en zo leuke relevante content te plaatsen. Zonder dat je al te veel moet nadenken over wat je kunt posten. In dit artikel leg ik uit wat inhaken is en hoe je mapped moments kunt gebruiken voor content op je social media kanalen. Ook geef ik voorbeelden van een bedrijf die het inhaken tot een kunst heeft verworven en welk merk hier mee in de fout is gegaan.

perfecte fb ad banner

De perfecte Facebookadvertentie bestaat (niet)…

“Help mijn advertentie presteert niet goed.. Ik heb één prachtige Facebook advertentie ingericht maar toch genereer ik geen verkopen en zijn er maar weinig personen die klikken. Wat doe ik verkeerd?”- Vroeg Tim met een teleurgestelde blik. Een prachtig voorbeeld uit de praktijk waarnaar ik graag refereer bij het schrijven van dit artikel; “De perfecte Facebookadvertentie bestaat (niet)”.

Facebook advertenties, tegenwoordig niet meer weg te denken uit het zakelijke bedrijfsleven. Steeds meer bedrijven beginnen de kracht van Facebook in te zien en beginnen met adverteren! Maar hoe zorg je ervoor dat je naast het genereren van Facebook likes ook bezoekers en natuurlijk verkopen genereert? Ik leg het je graag uit en zal je wat tips geven! Lees hierover snel verder!

Social media kennisbank

Influencer Marketing

Bij influencer marketing beïnvloedt een individu met een achterban (influencer) de emoties, meningen en het gedrag van de doelgroep via blogs of video’s. Een simpel voorbeeld hiervan is een youtuber die via storytelling zijn kijkers beïnvloedt. Dit kan een zeer effectieve manier zijn om je doelgroep te bereiken. Benieuwd hoe je dit het beste kan aanpakken? Lees dan snel verder!

Social media kennisbank

Guerrilla Marketing

Guerrilla Marketing

Guerrilla marketing, een vaak goedkope, opvallende en vooral effectieve vorm van marketing. Je zult het vast wel eens gezien hebben; een guerrilla marketing actie. Denk maar een aan bestickerde bussen waarbij het lijkt alsof de deuren kaken zijn die tientallen reizigers opeet. Ook zijn er acties die minder lijken op een goed doordachte marketing uiting(dit zijn ze natuurlijk wél!). Deze (vaak ludieke) acties wekken een sterke reactie op als schrikken, lachen of zelf boosheid. Blogs, radio en televisie happen hier maar al te graag op toe omdat het vaak grappig of controversieel is. In dit blogartikel lees je kort een aantal vormen van guerrilla marketing en de voor en nadelen ervan. Tot slot geef ik enkele voorbeelden van mislukkingen en succesverhalen.

Social media kennisbank

Adverteren via het opkomende Facebook Watch?

Facebook Watch, hét nieuwe online platform voor films en series?

Online films en series kijken, het is tegenwoordig niet meer weg te denken aan de dagelijkse dagindeling. Het zal je ongetwijfeld ook zijn opgevallen dat verschillende bedrijven hier slim op inspelen. De laatste jaren schieten online streamingdiensten zoals Netflix en Videoland als paddenstoelen uit de grond. Kan Facebook Watch deze diensten overtreffen door een eigen, online platform voor films en series te starten? En wat voor marketingtechnische voordelen biedt dit nieuwe platform?

Social media kennisbank

Instagram voor bedrijven, groeien via social media

Instagram voor bedrijven, groeien via social media

Instagram is een van de populairste social media kanalen op dit moment. Met ruim 700 miljoen gebruikers staan ze op een 2e plek in achter “grote broer” Facebook. Waar er in de laatste 6 maanden van 2016 100 miljoen gebruikers zijn bijgekomen heeft Instagram er in de eerste vier maanden weer 100 miljoen gebruikers bijgekregen. De populariteit is enorm. In Nederland zijn er momenteel ruim 3 miljoen mensen die gebruik maken van Instagram.