HomeKennisbankLokale SEO
wat is seo

Lokale SEO

Lokale SEO

Een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie is lokale SEO. Het is voor Google belangrijk om zo relevant mogelijke zoekresultaten aan te bieden aan haar gebruikers. Op deze manier verhogen zij het gebruikersgemak. Dit leidt weer tot klant/ gebruikers loyaliteit. Het aanbieden van lokale zoekresultaten is een vorm waarop Google zo relevant mogelijk wil zijn. Lokale SEO zorgt ervoor dat jouw site beter gevonden wordt op zoekopdrachten met een relevante locatie. Wat dit precies inhoudt en hoe je dit het beste kan toepassen lees je in het volgende artikel:

 Vrijblijvend advies? Klik hier

Wat is lokale SEO

Lokale SEO is eigenlijk niets anders dan zoekmachine optimalisatie gericht op locatie. Je houdt in dit geval rekening met zoekopdrachten die betrekking hebben tot relevante locaties. Het is hierbij niet alleen belangrijk om gevonden te worden in zoekopdrachten zoals “Beste online marketingbureau” maar juist ook op “Beste online marketingbureau van Utrecht”. Google wil zo veel mogelijk relevante zoekresultaten aan haar gebruikers bieden. Wanneer jouw locatie dan ook overeenkomt met de locatie van de gebruiker zal jouw zoekresultaat beter ranken.

Voor wie is lokale SEO belangrijk

Lokale SEO is niet voor ieder bedrijf even relevant. Een grote webshop levert bijvoorbeeld door heel Nederland. Wanneer jij naar een webshop voor fietsonderdelen op zoek bent is het dan ook minder relevant of die nu in Amsterdam of Utrecht zit. Echter wanneer jij zoekt naar een fietsenmaker dan zijn de lokale resultaten waarschijnlijk een stuk interessanter voor jou. Als je aan de slag wilt gaan met lokale SEO is het belangrijk dat je weet wat jouw werkgebied is. Dan kan je jouw lokale SEO hierop inrichten. De eerste stap voor lokale SEO is dan ook inzicht krijgen in waar jouw doelgroep zich bevindt.

Hoe pas je lokale SEO toe

Het belangrijkste van lokale SEO is dat je weet waar jouw doelgroep zich bevindt. Op deze manier kun jij jouw website inrichten op deze zoekresultaten. Wanneer jouw bedrijf zich in Nieuwegein bevindt kan het heel erg interessant zijn om ook Utrecht mee te nemen in jouw lokale SEO. Het inrichten van een aparte pagina kan hier veel voordeel bieden.

Het eerste dat je zou moeten doen wanneer je aan de slag gaat met lokale SEO is het inschrijven op Google my business. Schrijf jouw bedrijf volledig in, dus ook openingstijden, telefoonnummer en dergelijke. Op deze manier ben je ook vindbaar in applicaties zoals Google Maps.

Het op de juiste manier toepassen van Structured Data is erg belangrijk voor lokale SEO. Een mens kan een postcode onderscheiden aan de hand van het aantal cijfers en letters, echter kan de zoekmachine van Google dit niet. Voor de zoekmachine moet je in de code van de website aangeven dat het om een postcode gaat. Dit doe je door tags toe te voegen.

Voeg je naam en adresgegevens toe op elke pagina op je website. De beste manier om dit te doen is door deze toe te voegen aan de header of de footer. Zorg ervoor dat de gegevens altijd op dezelfde manier zijn vermeld. Verschillende gegevens vermelden kan een negatieve invloed hebben. Wanneer je bedrijf meerdere vestigingen heeft, vermeld dan altijd het adres van de hoofdvestiging. Vermeld de gegevens van de andere vestigingen op de contactpagina.

Wat zijn de voordelen van lokale SEO

De voordelen van lokale SEO hangen af van je business. Wanneer lokale zoekresultaten voor jouw belangrijk zijn, zoals het voorbeeld van de fietsenmaker, dan levert het verschillende voordelen op. Je website heeft een betere ranking en zal over het algemeen beter gevonden worden. Wanneer jouw locatie goed is meegenomen in je SEO zal je meer relevante bezoekers krijgen op de website. Dit is goed voor de conversie want hoe relevanter de bezoekers zijn hoe hoger de kans op conversie is.

Vragen over lokale SEO of benieuwd hoe wij je hierbij kunnen helpen?  Wees er dan eerder bij dan je concurrent! Kijk op onze diensten pagina of neem contact op met Sylvester de Vries via +31 (0)30 227 05 94 of stuur een e-mail naar info@epurple.nlBekijk Epurple.nl voor meer uitgebreide informatie.

Vrijblijvend adviesgesprek

Laat hier je gegevens achter en er wordt binnen één uur contact met je opgenomen.