HomeKennisbankSEMrush ranking factoren
wat is seo

SEMrush ranking factoren

SEMrush ranking factoren

SEMrush publiceert de belangrijkste ranking factoren. Voor de tweede keer in 2017 is een rapport gepubliceerd met daarin de belangrijkste factoren om goed te ranken binnen Google. Benieuwd welke factoren dit zijn? Lees dan snel verder!

 Vrijblijvend advies? Klik hier

3 Factoren voor een betere ranking

SEMrush heeft recentelijk een document vrijgegeven met daarin de belangrijkste uitkomsten om hoger te ranken in Google. De belangrijkste factoren voor een betere ranking zijn onder te verdelen in de 3 onderstaande factoren.

SEMrush resultaten

Directe website bezoeken

Ten eerste zijn dat de directe website bezoeken. Volgens SEMrush zijn directe website bezoeken de belangrijkste factor voor een goede ranking. Opmerkelijk hierbij is dat Google heeft aangegeven dat dit niet direct verband houdt voor de Google ranking positie. Een belangrijk aandachtspunt is wel dat de websites die veel direct verkeer aantrekken vaak grote spelers zijn met een grote naamsbekendheid en een sterke positie.

Gebruikersgedrag

Ten tweede concludeert SEMrush volgens hun rapport dat het gebruikersgedrag de tweede plaats inneemt als het gaat over belangrijke factoren voor een goede ranking binnen Google. Het gebruikersgedrag bestaat uit de tijd die wordt gespendeerd op de website. Hoe langer iemand op de website blijft hangen, hoe belangrijker dit is voor de ranking. Ook het aantal pagina’s dat wordt bezocht tijdens het bezoek is van belang voor de organische positie binnen Google. Daarnaast is ook het bounce percentage van invloed op de ranking. Volgens SEMrush heeft een hoog bounce percentage een negatieve  invloed op de ranking.

Backlinks

Tot slot nemen de backlinks volgens SEMrush de derde positie in voor een goede ranking. Hiertoe behoren het totaal aantal refererende domeinen, de totale refererende IP-adressen, de totale backlinks en de totale follow-backlinks. Hieruit kan de conclusie worden getrokken dat ook de backlinks een belangrijke factor blijven om een goede ranking te verkrijgen. Meer weten over backlinks en hoe deze van invloed kunnen zijn voor jouw website? Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier!

Vrijblijvend adviesgesprek

Laat hier je gegevens achter en er wordt binnen één uur contact met je opgenomen.
Geschreven door

Jesse heeft een passie voor marketing gerelateerde items. Graag blogt hij hier over en deelt hij zijn bevindingen.