HomeKennisbankMonsterboete Google Shopping
wat is seo

Monsterboete Google Shopping

Monsterboete Google Shopping

De Europese Commissie heeft Google een monsterboete van €2.42 miljard opgelegd wegens oneerlijke concurrentie op Google ’s platform Google Shopping. Google is daarom genoodzaakt om haar Google Shopping platform te wijzigen. Wat voor gevolgen heeft dit voor jouw bedrijf?

 Vrijblijvend advies? Klik hier

Veranderingen Google Shopping

Door de schikking van de Europese Commissie is Google genoodzaakt haar Shopping platform te veranderen. Voorheen was het voor prijsvechters lastig een goede positie te bemachtigen voor haar advertenties. Google aanbieders stonden wonderbaarlijk genoeg altijd op een beter positie dan de concurrentie. Op de onderstaande afbeelding is te zien dat Google met haar advertenties drie betere posities heeft bemachtigd dan vergelijk.nl. Dat is vreemd aangezien het budget op dezelfde prijs is ingesteld en de zoekwoorden nagenoeg hetzelfde zijn. De Europese Commissie oordeelde dat dit een ernstige vorm van machtsmisbruik is en heeft daarom de monsterboete van €2.42 miljard opgelegd.

Google is door de sanctie van de Europese Commissie genoodzaakt haar platform te veranderen en de consument meer prijsvergelijkers te laten zien. Ook wordt het Google verboden onrechtmatig prominente posities te claimen voor haar eigen advertenties.

Google Shopping monsterboete

Veranderingen op het gebied van SEO en Sea

Omdat er nog veel onduidelijkheden zijn over de verandering van Google is het vooral speculeren over de eventuele veranderingen. We verachten dat prijsvergelijkers zoals Tweakers e.d. sneller zullen worden vertoond in de organische zoekresultaten dan dat het hedendaags het geval is.

Ook is het mogelijk dat Google de beslissing neemt veranderingen door te voeren die te maken heeft met het prominent plaatsen van haar eigen advertenties. Dit maakt het voor betaald adverteren mogelijk eenvoudiger hoger te ranken op Google Shopping.

Door deze veranderingen door te voeren en een eerlijke vorm van concurrentie te creëren, voorkomen zij  de monsterboete die hen is opgelegd door de Europese Commissie.

 

Vrijblijvend adviesgesprek

Laat hier je gegevens achter en er wordt binnen één uur contact met je opgenomen.