HomeKennisbankDe top 5 beste kerstcommercials van 2017
verkeersstromen in google analytics

De top 5 beste kerstcommercials van 2017

De top 5 beste kerstcommercials van 2017

December, volgens velen de mooiste maand van het jaar. Dit geldt ook voor de reclame en marketingwereld. In deze periode van het jaar komen vaak de beste reclames tot stand. Wij hebben speciaal voor jou de top 5 beste, grappige of meeste warme kerstcommercials op een rijtje gezet!

Nummer 1: 

Normaal gesproken heb ik vaak wat moeite met Duitse commercials, mede om het feit dat ik geen Duits spreek maar ook om het feit dat zij de plank vaak mis slaan als we het hebben over humor. Alhoewel de volgende Duitse kerstcommercial van Media Markt, ja ik geef het toe, mij deels heeft laten gniffelen. De commercial is een mix van 3D-animatie en augmented reality en is geproduceerd door een Duits animatie team die onder andere ook heeft meegewerkt aan een aantal Harry Potter films. Inmiddels heeft de commercial op het moment van schrijven al 12 miljoen views, een aardig succes dus!

Desondanks dat dit geen zoetsappige kerstcommercial is, blijft deze commercial toch wel een beetje in je hoofd zitten. De commercial start met een kat die overgeeft op een tuinkabouter. (Ik hoor je denken, hoe in hemelsnaam verzinnen ze dit, maar let op, het wordt nog merkwaardiger).  Zodra de bewoners van het huis vertrokken zijn, komen alle tuinkabouters (inclusief de tuinkabouter die is onder-gebraakt), tot leven. Ze dringen het huis binnen om de kat een lesje te leren, maar dan zien ze alle elektronica, drank en knappe porseleinen beelden. Alle ingrediënten voor een geweldige fuif zijn aanwezig waardoor het feest los barst. Als de bewoners thuiskomen, is het een complete chaos en krijgt de kat als het ware de schuld van de rommel.

Nummer 2:

Zoals altijd komt Albert Heijn met een gevoelige kerstcommercial die je doet gaan twijfelen aan je mannelijkheid en je soms een traantje laat wegpinken. Dit jaar komt de blauwe supermarktgigant met een commercial waarin een oude, alleenstaande man opnieuw de liefde uitvindt. Hij besluit met een klein presentje haar huis te bezoeken waardoor het zijn beste kerst sinds jaren wordt. Een prachtige commercial die inspeelt op de emotionele gevoelens van de kijker.

Nummer 3:

Ook de supermarktketen Jumbo komt dit jaar vanzelfsprekend met een kerstcommercial. Zoals eigenlijk elke reclame van Jumbo, komen de vaste personages weer eens goed tot hen recht.

De familie besluit haar kerst te gaan vieren in een boshut en doen de benodigde voorbereidingen. Zo gaat de vader van het gezin bijvoorbeeld het bos in om hout te hakken voor de haard. Echter dringt de kerstgedachte bij hem door en beseft hij dat het kappen van een boom tegenstrijdig is met deze gedachte. Hij besluit de dieren in het bos te sparen en kiest ervoor wat losse takken te verzamelen. Diezelfde nacht verzamelen alle dieren van het bos zich om het huis van het gezien te versieren. In de veronderstelling dat de vader van het gezin het huis versierd heeft, zorgt dit stiekem ook wel weer voor de benodigde humor in deze commercial.

Nummer 4:

Bol komt haast elk jaar met een lollige kerstcommercial. Ook dit jaar zijn ze weer van de partij! Een onhandige kerstman die niet kan wennen aan de hedendaagse futuristische gadgets. Naast het feit dat je door de humor de reclame onthoudt, laten ze op een slimme manier ook zien waar het assortiment deels uit bestaat!

Nummer 5:

Tot slot de kerstcommercial van de Britse modegigant M&S (Marks & Spencer). Een heerlijke feel good commercial die het beste in de mens naar boven haalt. De commercial begint met sirenes en een vermoedelijke inbreker die zojuist wat kerstcadeautjes heeft buitgemaakt. Helaas struikelt hij en maakt hij Paddington (De Londense beer) wakker die hem aanziet voor de kerstman. Samen bezorgen zij de kerstcadeautjes die de inbreker zojuist nog heeft buitgemaakt.  Een heerlijke kerstcommercial met prachtige animaties die het beste in iedereen naar boven haalt.

Met een knipoog naar de film Paddington 2 die momenteel in de bioscoop te zien is en ruim 6.5 miljoen views, kunnen we van een succes spreken!

 

 Vrijblijvend advies? Klik hier

Vragen over online adverteren of benieuwd hoe wij je hierbij kunnen helpen?  Wees er dan eerder bij dan je concurrent! Kijk op onze diensten pagina of neem contact op met Sylvester de Vries via +31 (0)30 227 05 94 of stuur een e-mail naar info@epurple.nlBekijk Epurple.nl voor meer uitgebreide informatie.

Vrijblijvend adviesgesprek

Laat hier je gegevens achter en er wordt binnen één uur contact met je opgenomen.
Geschreven door

Mike is een enthousiast Social Media Marketeer binnen Epurple. Virale berichten, marketing nieuws en updates is waar zijn passie te vinden is. Graag blogt hij over de ontwikkelingen die hij tijdens zijn werkzaamheden als marketeer tegenkomt.Naast virale en marketing gerelateerde content schrijft hij ook graag over technische elementen zoals zoekmachine optimalisatie en social media marketing.