HomeKennisbankInstagram voor bedrijven, groeien via social media
Social media kennisbank

Instagram voor bedrijven, groeien via social media

Instagram voor bedrijven, groeien via social media

Instagram is een van de populairste social media kanalen op dit moment. Met ruim 700 miljoen gebruikers staan ze op een 2e plek in achter “grote broer” Facebook. Waar er in de laatste 6 maanden van 2016 100 miljoen gebruikers zijn bijgekomen heeft Instagram er in de eerste vier maanden weer 100 miljoen gebruikers bijgekregen. De populariteit is enorm. In Nederland zijn er momenteel ruim 3 miljoen mensen die gebruik maken van Instagram.

 Vrijblijvend advies? Klik hier

Instagram Business

Tot vorig jaar hadden bedrijven bijna geen inzicht in hun volgers maar met de toevoeging van bedrijfsprofielen is er veel veranderd. Je hebt nu inzicht in de landen en steden waar je volgers zitten, wanneer ze het meest actief zien en ook hoe groot het bereik van is van de foto of video die je hebt geplaatst. Met een bedrijfsprofiel bij Instagram kan je ook gegevens zoals je e-mail, website, plaats en telefoonnummer toevoegen. Zo kunnen mensen snel contact opnemen.

Advertenties plaatsen met Instagram

Ruim 80% van de Instagramgebruikers volgt een bedrijvenpagina. Dit is ook een van de redenen dat het aantal advertenties sterk is gegroeid op Instagram. In 2017 heeft Instagram bekend gemaakt dat er ruim 8 miljoen bedrijven een bedrijfsprofiel hebben en die hebben samen ruim 1 miljoen  advertenties lopen op dit moment. Voor de actieve Instagrammers was al langer duidelijk dat het aantal advertenties steeg op het platform en wordt nu dus ook door Instagram zelf bevestigd. Het is met Instagram mogelijk om binnen 4 klikken een advertentie op te zetten met een minimaal bedraag van 3 dollar. Voor kleine bedrijven is Instagram een mooie kans geworden om bekend te worden.

Instagram adverteren

Tools voor Instagram

Behalve het bedrijfsprofiel zijn er nog meer mogelijkheden om als bedrijf Instagram optimaal te kunnen inzetten. Met verschillende tools is het mogelijk om meer inzicht in je volgers te krijgen of om automatisch berichten te plaatsen.

Icon Square is een programma die het mogelijk maakt om alle Instagram activiteiten cijfermatig gezien bij te houden.

ScheduGram is tool die zich vooral richt op het plaatsen van berichten. Je kan aangeven wanneer en welk bericht je wilt plaatsen. Vanaf de computer kan je eenvoudig afbeeldingen uploaden en bewerken.

Four Sixty is een tool die vooral gericht is op sales. Voor een webwinkel is deze tool handig omdat ze je Instagram berichten inbouwen op je website. Ze creëren een pagina met de berichten van jouw Instagram account.

Repost App gratis tool voor het delen van berichten van andere gebruikers. Bedrijven kunnen op deze manier User Generated Content maken en gebruikers zullen het leuk vinden als hun bericht op de Instagrampagina van een merk of winkel verschijnt.

Met de The Next Ad bouw je makkelijk en snel marketingcampagnes die zowel via Facebook en Instagram verspreid kunnen worden.

Waarom je als bedrijf Instagram moet gebruiken

  • Branding
  • Zichtbaarheid
  • Sales
  • Interactie
  • Engagement
  • Traffic website
  • Traffic webshop
  • Traffic winkel
  • Product awareness
  • Imago

Vragen over instagram adverteren of benieuwd hoe wij je hierbij kunnen helpen?  Wees er dan eerder bij dan je concurrent! Kijk op onze diensten pagina of neem contact op met Sylvester de Vries via +31 (0)30 227 05 94 of stuur een e-mail naar info@epurple.nlBekijk Epurple.nl voor meer uitgebreide informatie.

Vrijblijvend adviesgesprek

Laat hier je gegevens achter en er wordt binnen één uur contact met je opgenomen.