HomeKennisbankGoogle Instant Search
Lokale zoekmachine optimalisatie

Google Instant Search

 Google stopt met Instant Search

Google stopt met Instant Search. Instant Search, waarmee je tijdens het typen in Google’s zoekbalk direct al zoekresultaten te zien krijgt en waarmee er wereldwijd 3,5 miljard seconde per dag zou kunnen worden bespaard , stopt na 7 jaar met bestaan. Wat is hiervan de achterliggende reden?

 Vrijblijvend advies? Klik hier

Mobiele apparaten en Instant Search

Google geeft aan de zoekmachine op desktop en mobiele apparaten meer op één lijn te willen hebben.  Na een periode van 7 jaar later blijkt meer dan 50 procent van de gebruikers via smartphones en tablets te zoeken. Google stopt daarom met Instant Search in desktop-browsers.  De reden waarom Google Instant Search nooit op mobiele apparaten heeft geïntroduceerd heeft te maken met het feit dat er op kleinere schermen een ander interface-ontwerp nodig was. Google wil haar zoekinterface nu op al haar apparaten stroomlijnen.

Wanneer je nu een zoekopdracht in Google invoert, krijg je alleen gerelateerde zoekopdrachten te zien en dien je vervolgens op “Google zoeken”  te klikken of op de Entertoets te drukken.

 

Google Instant Search

 

Als je Instant Search al uit had staan kreeg je voorheen tot tien gerelateerde zoekopdrachten te zien. Dit zijn er nu slechts drie. Deze informatie was erg nuttig voor (zoekmachine) marketeers omdat ze zo een beter inzicht konden krijgen in onderwerpen waar op gezocht werd. Je kunt hiervoor nog steeds gebruik maken van externe tools als Keyword Tool en de Google Keyword Planner.

Vrijblijvend advies? Klik hier

Vragen over online adverteren of benieuwd hoe wij je hierbij kunnen helpen?  Wees er dan eerder bij dan je concurrent! Kijk op onze diensten pagina of neem contact op met Sylvester de Vries via +31 (0)30 227 05 94 of stuur een e-mail naar info@epurple.nlBekijk Epurple.nl voor meer uitgebreide informatie.

Vrijblijvend adviesgesprek

Laat hier je gegevens achter en er wordt binnen één uur contact met je opgenomen.