HomeKennisbankFacebook Messenger advertising
Social media kennisbank

Facebook Messenger advertising

Facebook Messenger advertising

Facebook heeft aangekondigd dat adverteren via Facebook Messenger binnenkort mogelijk gaat worden. Deze nieuwe manier van adverteren opent nieuwe deuren voor bedrijven omdat het hen op een interactieve manier in contact kan brengen met prospects.

 Vrijblijvend advies? Klik hier

Adverteren via een privé gesprek

Facebook Messenger was altijd een advertentievrij platform, resulterend in 1,2 miljard actieve gebruikers en meer dan 2 miljard maandelijkse verstuurde en ontvangen berichten. Gedurende dit jaar was Facebook al bezig met het experimenteren van advertenties binnen Messenger, via display en gesponsorde privé berichten. Echter hebben ze het uiteindelijk op een andere manier doorgevoerd. Er is namelijk de optie om als adverteerder de landingspagina van een normale Facebook advertentie in te stellen als een privé gesprek in Facebook Messenger. Op deze manier begin je een chat met het adverterende bedrijf.

Facebook Messenger cijfers en feiten

Hoe werkt Facebook Messenger advertising?

Indien iemand op jouw advertentie klikt, krijgt hij of zij automatisch een bericht binnen via Facebook Messenger van het adverterende bedrijf. Via Facebook Messenger kunnen automatische berichten worden verstuurd naar prospects of kan je als bedrijf direct in gesprek gaan. Via deze manier kan je op een interactieve manier prospects benaderen.

Facebook Messenger advertising in de praktijk

Een leuk voorbeeld van Messenger advertising is de online campagne van Absolut Vodka. Het drankmerk heeft geadverteerd voor gratis cocktails die verschenen op de tijdlijn van mensen. Wanneer zij vervolgens op de advertentie drukten, volgde er een automatisch chatgesprek waar men een keuze voor een bepaalde cocktail kan maken. Als je dit succesvol had afgerond, dan laat de applicatie weten bij welke kroeg of bar je deze gratis cocktail op kan halen.

Facebook Messenger advertising

 Vrijblijvend advies? Klik hier

Vragen over online adverteren of benieuwd hoe wij je hierbij kunnen helpen?  Wees er dan eerder bij dan je concurrent! Kijk op onze diensten pagina of neem contact op met Sylvester de Vries via +31 (0)30 227 05 94 of stuur een e-mail naar info@epurple.nlBekijk Epurple.nl voor meer uitgebreide informatie.

Vrijblijvend adviesgesprek

Laat hier je gegevens achter en er wordt binnen één uur contact met je opgenomen.