HomeKennisbankCall tracking – Waarom jij het ook moet inzetten
call tracking

Call tracking – Waarom jij het ook moet inzetten

Als bedrijf wil je de belangrijkste interacties tussen de bezoekers en jouw website meetbaar maken.  Denk aan een formulier verzending, e-mail klik en telefoon klikken. Het conversiedoel ‘telefoon klikken’ kan net zo waardevol zijn als bijvoorbeeld een offerte aanvraag, maar dat heb je niet inzichtelijk zonder call tracking. De zoekopdrachten op smartphones hebben zoekopdrachten via desktop al enige tijd ingehaald. Dit zorgt logischer wijs voor meer telefonische conversies. Call tracking levert meer waardevolle data op waarmee je direct aan de slag kunt om de prestaties van jouw campagnes te verbeteren.

Vrijblijvend advies? Klik hier

Wat is call tracking?

Call tracking is kortgezegd het meten van de telefonische respons naar aanleiding van online en offline campagnes. Met call tracking wordt het op zoekwoordniveau inzichtelijk welke calls waardevolle leads realiseren. Het is namelijk mogelijk om de call aan het einde van het gesprek te beoordelen. Bijvoorbeeld: lead, sale of overig en daarna kan de call gekwantificeerd worden. Kortom: call tracking geeft je meer inzicht in de kwaliteit van inkomende oproepen uit verschillende kanalen!

De voordelen van call tracking

De inzet van call tracking kent meerdere voordelen. Dit zijn de grootste voordelen op een rij:

  • Zowel online als offsite telefonische conversies worden gemeten
  • Inzet van call recording is mogelijk
  • Inzicht in welke marketingkanalen geen of weinig conversies opleveren
  • Meer inzicht in de kwaliteit van de telefonische leads
  • Realtime dashboard

Klaar om te starten met call tracking?

Wil jij ook starten met call tracking? Het is vrij eenvoudig om call tracking te implementeren en er zijn meerdere partijen waarmee call tracking ingezet kan worden. Epurple is Ad Calls partner en wij kunnen jou van A tot Z ontzorgen!

Wil je meer weten over call tracking? Stuur dan een mailtje naar info@epurple.nl of neem geheel vrijblijvend contact op met één van onze specialisten. Zij helpen je graag! Heb je nog een aanvulling? Laat hem achter in de comments!

Vrijblijvend adviesgesprek

Laat hier je gegevens achter en er wordt binnen één uur contact met je opgenomen.