img

Facebook adverteren

Facebook heeft meer dan 6,8 miljoen dagelijkse Nederlandse gebruikers. Facebook wordt dus gezien als een effectief marketingmiddel. Je kunt heel gericht adverteren op je doelgroep doordat Facebook iedereen als het ware kent.
  • Vergroot je naamsbekendheid, aantal leads en interactie met doelgroep;
  • Mogelijkheid om je product of dienst creatief in de markt te brengen;
  • Advertentiekosten zijn relatief laag.

Maaike Janssen

SMM Specialist

Het liefst bijt Maaike zich vast in een complex marketing gerelateerde vraagstelling met een specifieke doelgroep. Voordat de vraagstelling behaalt kan worden, doet ze onderzoek. Hierbij dompelt ze haarzelf onder in de doelgroep om daarna met waardevolle insights een concept te bedenken wat goed onderbouwd is. Het geeft haar een goed gevoel als ze met gedegen marktonderzoek, echt relevante waardevolle inzichten kan delen. Met deze inzichten maakt ze een resultaatgericht concept. Het geeft haar een kick wanneer ze een concept uitvoert en de conversies binnenstromen.

In haar vrije tijd speelt ze graag (bord)spellen met familie & vrienden, kijkt ze series en programma’s, is ze regelmatig in een enge escape room te vinden, loopt ze verkleed rondjes op de Fantasy Fairs, zingt ze mee met Disneyliedjes en foute muziek, is ze actief voor Stichting Donorkind, gaat ze graag en veel uit eten en ontwerpt ze vaak in Adobe InDesign en Photoshop.

Maaike in zoekwoorden:

“Creatief, onderzoeker, katten, spellen, Disney, sushi, enthousiast, concepter, social media, Netflix & TV, snoep, sociaal.”

Waar kunnen we je bij helpen?

Neem contact op om vrijblijvend te sparren over jouw online kansen.

Werkwijze voor Facebook adverteren

Voordat we kunnen starten met Facebook adverteren willen we graag kennis met je maken! Wanneer jouw wensen zijn geformuleerd gaan we gezamenlijk de doelen bepalen om daarna te starten met het doorvoeren van een Facebook campagne om meer potentiële klanten te bereiken. Door de rankings van jouw Facebook advertenties doorlopend in de gaten te houden bereiken wij het gewenste resultaat met Facebook advertenties.

Meer over adverteren op Facebook

Facebook is al jaren een heel populair social media platform. Het heeft inmiddels zo’n 10 miljoen gebruikers in Nederland van verschillende leeftijden.

Hierdoor is Facebook bij uitstek een zeer interessant medium om op te adverteren. Naast dat er veel doelgroepen op Facebook te vinden zijn, maakt Facebook het ook relatief eenvoudig om bij de juiste doelgroepen te adverteren.

Verschillende soorten advertenties

Binnen Facebook kun je op verschillende manieren onder de aandacht komen van je publiek. Een van de bekendste manieren van adverteren op Facebook is de tijdlijn advertentie. Dit is promotionele content die op de tijdlijn van een Facebook gebruiker die binnen je doelgroep valt, verschijnt.

Deze promotionele content is onder te verdelen in een aantal categorieën.

  • Afbeelding;
  • Video;
  • Leadgen;
  • Carrousel afbeelding/video;
  • Instant Expierence (meerdere afbeeldingen/video’s.

Adverteren op Facebook, de kosten

Facebook kan zeer goedkoop zijn maar tegelijkertijd ook heel duur zijn om op te adverteren.

Voor de beeldvorming; Bij Epurple realiseren we regelmatig de volgende statistieken met Facebook advertenties:

  • 0,19 cent per klik;
  • 2 euro per conversie.

Dit soort statistieken worden mogelijk gemaakt door goede content, de juiste doelgroep en de juiste strategie.

In tegenstelling tot de bovenstaande statistieken kan adverteren op Facebook flink veel duurder uitvallen.

Vaak moet je er rekening mee houden dat het adverteren in het begin duurder zal zijn. Naarmate je advertenties wat langer online staan zullen de kosten gestaag afnemen.

Als je weet waar je mee bezig bent, is Facebook een hele rendabele manier van adverteren.

Bepalen van de strategie
Wij onderzoeken onder welke doelgroep we jouw advertenties het beste kunnen tonen. Zo kunnen we gericht targeten en een persoonlijke strategie voor je opstellen.
Ontwerpen en opzetten van de campagnes
Wij ontwerpen de Facebook campagnes en vervolgens zetten we deze ook voor je op én houden we ze voor je bij.
Maandelijkse rapportage
Iedere maand ontvang je een uitgebreide rapportage met de behaalde resultaten en conclusies die we uit deze statistieken kunnen trekken.
Doorlopend optimaliseren en uitbouwen van campagnes
Wij houden de Facebook campagne statistieken bij. Waar nodig optimaliseren we deze en bouwen we nieuwe functies om er nog meer resultaat uit te halen.

Reacties van klanten

Ervoor zorgen dat ons bedrijf minimaal op de eerste pagina van Google's zoekresultaten staat, is de allerbeste marketinginvestering die wij ooit hebben gedaan.
Hans van de Ven
Hans van de Ven
Algemeen Directeur
Epurple zorgt dat wij meer relevantere bezoekers via Google ontvangen. Door de korte lijnen is het fijn schakelen!
Pieter Middendorp
Pieter Middendorp
Marketing Manager Molecaten

Aan de slag met Facebook adverteren

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Neem direct contact op!

We nemen binnen 24 uur contact op om een afspraak in te plannen.

Bericht verzonden!

Blogartikelen